Matematik

opløse tæller og nævner i faktorer og forkorte brøken

20. august 2015 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

3x²-12x+12
----------------
  5x²-10x

(linjen imellem skal forestille en brøkstreg)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2015 af mathon

                     \frac{3(x^2-4x+4)}{5x(x-2)}=\frac{3(x-2)^2}{5x(x-2)}\; \; \; \; \; x\neq 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2015 af Soeffi


Svar #3
20. august 2015 af axx2 (Slettet)

#2

tak!


Svar #4
20. august 2015 af axx2 (Slettet)

#1

                     \frac{3(x^2-4x+4)}{5x(x-2)}=\frac{3(x-2)^2}{5x(x-2)}\; \; \; \; \; x\neq 2

tusind tak


Skriv et svar til: opløse tæller og nævner i faktorer og forkorte brøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.