Matematik

Beregn vinklerne på ABCD

20. august 2015 af SifuSuna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg er gået i stå med en opgave, som jeg håber I kan hjælpe mig med. 
Der skal beregnes vinklerne ud fra punkterne ABCD 
A(-5,3), B(4,10), C(12,-1) og D(1,-7)

Jeg har ingen idé, håber på seriøse svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af Soeffi

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2015 af mathon

        \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \cos(A)=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AD}}{|\overrightarrow{AB}|\cdot |\overrightarrow{AD}|}=\frac{\begin{pmatrix} 9\\7 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 6\\-10 \end{pmatrix}}{\sqrt{9^2+7^2}\cdot \sqrt{6^2+(-10)^2}}=\frac{-16}{\sqrt{130}\cdot 2\cdot \sqrt{34}}=-0{,}120331

        \angle A=\cos^{-1}(-0{,}120331)=96,91^{\circ}

De øvrige vinkler beregnes på samme måde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2015 af AskTheAfghan

Du kan godt bestemme vinklen mellem vektorerne; AB og AD, -AD og DC, -CD og CB, og -BC og DA.


Svar #5
21. august 2015 af SifuSuna (Slettet)

Tusind tak for jeres hjælp! :)


Skriv et svar til: Beregn vinklerne på ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.