Matematik

3x(x-7)=0

21. august 2015 af slothlaursen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.. Skal lave løsningen til denne 3x(x-7)=0 og ligning 5x^2 -2x=0. Er nået så langt, at jeg skal bruge nulreglen.. Men forstår ikke helt det med, at jeg skal faktorisere x udenfor parantes og hvordan, jeg gør? En der kan hjælpe og forklare skridt for skridt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2015 af Stats

3x(x-7)=0

0·(x-7)

Eller

3x·(0)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2015 af Stats

5x2 - 2x = 0

Du kan se, at der indgår et x, i hvert led. Derfor kan du sætte den ud for en parentes

x(5x - 2)

Igen.

0·(5x - 2)

eller

x·(0)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
21. august 2015 af slothlaursen (Slettet)

Tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2015 af saraphonix (Slettet)

3x(x-7)=0

hvis x=0 

så har du 3x0(0-7)= 0x7 =0

hvis x-7 = 0 hvilken mener at x=7

så har du 3x7(7-7)= 21(0) = 21x0=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2015 af Soeffi

#0 ... forstår ikke helt det med, at jeg skal faktorisere... 

I ligningen 3·x·(x - 7) = 0 er venstre side faktoriseret, dvs. er skrever som et produkt af led bestående af tal og ubekendte samt parenteser der indeholder tal og ubekendte.

Ligningen 5x^2 - 2x = 0 kan faktoriseres ved at sætte x uden for en parentes på venstre side af lighedstegnet:

x·(5x - 2) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2015 af saraphonix (Slettet)

5X²-2x=0

x(5x-2)=0

x=0

x=2÷5


Skriv et svar til: 3x(x-7)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.