Matematik

Alternativ

22. august 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle andre måder, at løse denne ligning på end at benytte sig af logaritmeregne-reglen:

2=2*3^x


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2015 af SuneChr

30 = 1   så kan du jo selv fortsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2015 af Stats

Nej. Ikke på gymnasielt niveau i hvert fald

#0 Nååårh ja... Du kan anvende metoden i #1

En form for gætte-metode..

(hvis jeg virker gnaven, så er det fordi den idiot til vores udenrigsminister, mener at Danmark skal med i euroen... FØJ!!)
http://finans.dk/finans/politik/ECE7950405/Udenrigsministeren-st%C3%A5r-fast-Danmark-skal-med-i-euroen/?ctxref=ext

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
23. august 2015 af lokpæø (Slettet)

Jeg forstår ikke det med gætte metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2015 af SuneChr

E t h v e r t  positivt reelt tal opløftet i 0'te potens er lig med 1. Det er da, uden at gætte, let at se, at
2 = 2·30
___________
# 2   Euroen har ikke noget med aktuelle tråd at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2015 af LeonhardEuler

        2 = 2 • 3x  ⇔ 1 = 3x ⇔ x = 0 

Eftersom funktionsværdien 1 for eksponentialfunktioner kun og kun forekommer kun ved x = 0. Dette er sågar en definition, hvorfor dette ikke kan kaldes "gætte-metode" - snarere en logisk fremgangsmåde. 

#2 : Hvad hentyder du til? Der findes ikke ingen andre simplere analytisk metode end denne. 

Og hvad vedkommer det os, om hvordan din sindstilstand er? Hvis du ønsker en politisk debat, så skriv inde på dabatforummet.  


Skriv et svar til: Alternativ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.