Matematik

Hvilken funktion til hvilken graf

23. august 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opagve? og komme med en begrundelse på hvorfor en bestemt funktion hører til en bestemt graf

Vedhæftet fil: grafer.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af AskTheAfghan

Hint 1:   f(x) = 1/x er defineret for alle x ≠ 0.         (dvs. er det A eller B?)

             g(x) = (1/2)x er defineret for alle x.          (dvs. er det C?)

            h(x) = sqrt(x) er defineret for alle x ≥ 0.    (dvs. er det A eller B?)

Hint 2:  f(x) er aftagende for alle x > 0. Begrund hvorfor.


Svar #2
23. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Så f(x) hører til A og g(x) til C og h(x) til B?

Men hvad er begrundelsen for det?


Svar #3
23. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2015 af Kasperx (Slettet)

Du ved at funktionen for B rammer origo, så hvilken funktion vil give nul hvis x er nul? 

C skærer andenaksen i X = 0, hvilken funktion giver ikke 0 når x er 0? (Hint, Potensregneregel a^0 = 1)

Fuktionen f(x)=x^-1 vil skabe en hyperbel eftersom at 0^-1 giver uendelig.


Svar #6
23. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Så  h(x) = B

og g(x) = C

Og f(x) = A

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2015 af Kasperx (Slettet)

Ja. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2015 af Soeffi

#4 Du kan begrunde det som følger:

A er grafen for en potensfunktion, b·xa, hvor a < 0.

B er grafen for en potensfunktion, b·xa, hvor 0 < a < 1.

C er grafen for en eksponentialfunktion, b·ax, hvor a < 1.

Dette giver: A er graf for f(x), B er graf for h(x) og C er graf for g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2015 af AskTheAfghan

#6

Som vist i #8, er det nok letteste at begrunde, der passer til dit niveau. Glem mine hints i #1.


Skriv et svar til: Hvilken funktion til hvilken graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.