Matematik

Opstil en ligning

24. august 2015 af Skolepie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg skal opstille en ligning til disse: 

En koncert skal vare 1½ time. Der skal være to pauser på 10 minutter, og der skal være 10 lige lange sange. Hvor lange skal sangene være?

En bil på vej fra Vojens til Kolding kører 60 km/t. Der er 38,5 km fra Vojens til Kolding. Undervejs skal chaufføren spise is og tisse. Det tager ham 9 minutter. Hvor lang tid tager turen?

Er der en der kan hjælpe mig? Prøve at forklare hvorfor:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2015 af mathon

syngetid = koncerttid -pauser = (90\; min)-2\cdot (10\; min)=70\; min

tid pr sang = \frac{\left (70\; min \right )}{10\; sange}=7\; \frac{min}{sang}

Når x er antal minutter pr sang,
har du:
                \underset{syngetid}{\underbrace{x\cdot 10}}=\underset{syngetid}{\underbrace{90-2\cdot 10}}

                 10x=70
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2015 af mathon

Samlet tid = køretid + pausetid

t_{samlet}=\frac{38{,}5\; km}{60\; \frac{km}{t}}+(0{,}15\; time)
eller når x er samlet kørtid i timer

             \underset{afstand}{\underbrace{\left (x -0{,}15 \right )\cdot 60}}=\underset{afstand}{\underbrace{38{,}5}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2015 af mathon

       Løs
                  f{\, }'(x)=0  og på grundlag af disse løsninger for hvilken x-værdi f(x) har maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2015 af mathon

#3
         Sorry for fejlplacering!


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.