Fysik

Hvordan udregner man = Omregn 100 km/t til m · s −1

24. august 2015 af sarahansii (Slettet) - Niveau: B-niveau

a : Omregn 100 km/t til m · s −1

hvordan løser man denne opgave? :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2015 af mathon

                    \frac{m}{s}=\frac{3600\; m}{t}=3{,}6\; \frac{km}{t}

                    1\; \frac{km}{t}=3{,}6^{-1} \; \frac{m}{s}

                    100\; \frac{km}{t}=3{,}6^{-1}\cdot 10^2 \; \frac{m}{s}=27{,}7778\; \frac{m}{s}


Svar #2
24. august 2015 af sarahansii (Slettet)

Tror ikke rigtigt jeg forstår det? 

hvorfor står der 3600, altså hvor kommer det fra? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2015 af mathon

1 time = 3600 s

                  \frac{m}{s}=\frac{3600\; m}{3600\; s}=3{,}6\; \frac{km}{t}         efter forlængelse med 3600

                  1\; \frac{km}{t}=\frac{1}{3{,}6}\; \frac{m}{s}                         som ganges med 100 på begge sider

                  100\; \frac{km}{t}=\frac{100}{3{,}6}\; \frac{m}{s}=27{,}7778\; \frac{m}{s}


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2015 af Soeffi

Evt.

\frac{km}{t}=\frac{1000m}{3600s}=0,28\frac{m}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2015 af mette48 (Slettet)

1 km=1000m  og 1 time=60*60 sek

100km/t =100*1000m/(60*60)s = 1000/36m/s =27,8m/s

#1 &#4

hvorfor bilander I talværdier og enheder? Man bruger da ikke en ren talværdi, som senere angives med enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2015 af Soeffi

#5 Der er et underforstået 1-tal i tæller og nævner:

\frac{1km}{1t}=\frac{1000m}{3600s}=0,28\frac{m}{s}


Skriv et svar til: Hvordan udregner man = Omregn 100 km/t til m · s −1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.