Matematik

Er denne forskrift forkert?

28. august 2015 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

(se vedhæftet billede)

Jeg kan på min graf se, at der står: 16,17 exp(-0,0032x)

Skal dette læses som, at 16,17 = b

Og at -0,0032 = a?

For det giver ingen mening for mig, når jeg så senere skal beregne en halvveringskonstant i forbindelse med denne forskrift...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af AskTheAfghan

a = exp(-0.0032) = 1/exp(0.0032).


Svar #2
28. august 2015 af ztuema (Slettet)

Men hvis jeg skal beregne halveringskonstanten i forbindelse med en anden opgave, og jeg skal bruge værdierne fra denne opgave, skal jeg så indsætte "1/exp(0,0032)"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2015 af AskTheAfghan

#2      Ja. log(x) eller ln(x) er defineret for alle x > 0. Bemærk at 1/exp(0.0032) = 0.996805 (...).


Skriv et svar til: Er denne forskrift forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.