Matematik

Differentialregning

30. august 2015 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

Dødeligheden blandt københavnske mænd i alderen 45-64 år kan perioden 1074-2004 med god tilnærmelse beskrives ved funktionen:

F(x) = -1,5x^2 + 36,0x + 1500,

hvor f(x) er dødeligheden, målt i antal døde pr 100.000, og x er antal efter 1974

I hvilket år var dødeligheden størst?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af mathon

Ekstremum kræver
                                 f{\, }'(x)=0    


Svar #2
30. august 2015 af Signes785 (Slettet)

Hvad vil det sige?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

Du skal differentiere og sætte lig med 0 for at finde den største dødelighed

f(x)=-1,5x2+36x+1500

f'(x)=-3x+36=0

-3x+36=0

-3x=-36

-3x/-3=-36/-3

x=12

x            11              12          13

f'(x)         +                0            -

grafen er voksende i intervallet ]-∞;12]

grafen er aftagende i intervallet [12;∞[

grafen vokser og rammer et maksimum i x=12, hvorefter den aftager. x=12 er den største værdi

1974+12=1986

Vi kan konkludere, at dødeligheden var størst i 1986.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.