Matematik

Forskriften???

01. september 2015 af minikorsgaard01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? :) (vedhæftet)

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2015 af peter lind

brug at p(-3) = p(1) =0 og at der er minimum i (-1, -2)


Svar #3
01. september 2015 af minikorsgaard01 (Slettet)

Kan ikke huske hvordan det er man regner det ud :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2015 af peter lind

Hvis du kender rødderne r1 og r2 i et 2. grads polynomium kan du bruge at polynomiet kan sktives som a*(x-r1)(x-r2).    Minimum kan du enten bruge ved at sætte x værdien ind i polynomiet eller alternativt benytte at p'(x) i minimumspunktet er 0


Svar #5
02. september 2015 af minikorsgaard01 (Slettet)

Synes slet ikke vi har lært det der, er der en anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2015 af peter lind

Du kan også bruge at p(x) = a*x2 + b*x+c og så sætte de pågældende værdier for x ind. Det giver 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c.

Det forekommer mig helt usandsynligt, at du ikke har haft det. Har du ikke bare glemt det ? Se evt. i din formelsamling


Svar #7
03. september 2015 af minikorsgaard01 (Slettet)

Det må så have været på et tidspunkt hvor jeg har været syg, for jeg kan slet ikke huske det :)

Hvordan bestemmer jeg x? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2015 af peter lind

du kan vælge hvilket x du ønsker blot du har den tilsvarende y værdi. d nemmeste #2


Skriv et svar til: Forskriften???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.