Matematik

Reducér udtryk - jeg sidder fast

05. september 2015 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er kommet i denne lorte situartion at jeg simpelhen ikke kan huske hvordan man reducér lidt svære udrtyk end bare plus og minus :( 

Jeg skal reducér dette udtryk:  (a/b+1)*a/b+a-a*a^2/a^3

Håber meget der er en der kan hjælpe :))))) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af StoreNord

(\frac{a}{b}-1)*\frac{a}{b}+a-\frac{a*a^{2}}{a^{3}}

gang   \frac{a}{b}   ind i parentesen og forkort sidste brøk.  :)


Svar #2
05. september 2015 af Anonyminized (Slettet)

Mange tak :) hvis man mnu skulle dividere istedet for at gange første del, hvad skulle man så gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af StoreNord

Så skulle man bare dividere ind i parentesen.

(\frac{a}{b}-1) : \frac{a}{b}\; \; ......\; \; =(\frac{a}{b}-1)*\frac{b}{a}\; \; ......=\; \; 1-\frac{b}{a}\; \; ........


Skriv et svar til: Reducér udtryk - jeg sidder fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.