Matematik

Vektorregning

06. september 2015 af jihudsif (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af SuneChr

Man har
2i - 3j = r(i + j) + s(i - j)
          = (r + s)i + (r - s)j
Da fås ligningssystemet
          r + s  =   2
          r -  s  =  -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af peter lind

Isoler i og j af de to første ligninger og sæt resultatet ind i den sidste. De 2 første ligninger er simple lineære ligninger med 2 ubekendte som godt nok er vektorer; men de sædvanlige metoder kan bruges


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2015 af Stats

..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

Jeg forstår ikke metoden den måde i gør det på..


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2015 af peter lind

a = i + j

b= i - j

a+b = 2i

a-b = 2j

divider de to sidste ligninger med 2 og indsæt resultatet i formlen for c


Svar #7
06. september 2015 af jihudsif (Slettet)

så:

a+b=2i / 2 = a+b=i

a-b=2j / 2 = a-b=j

c = 2*a+b

c = -3·a-b 

sådan her? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2015 af peter lind

a+b = 2i = i !!!!   Du skal dividere med 2 på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.