Matematik

Bestemme overfladearealet af plastdrikkebægeret

06. september 2015 af SpY2134 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en matematik opgave som jeg er blank på.

Håber nogen kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af mathon

Arealet af en cirkel og en krum keglestubflade.

                        A_{circ}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}

                        A_{krum\; keglestub}=\sqrt{h^2+(R-r)^2}\cdot \pi \left ( R+r \right )


Svar #2
06. september 2015 af SpY2134 (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår ikke helt hvad du mener,


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af StoreNord

Opgaven er lidt uklar. Det kan måske diskuteres om den øverste cirkel skal medregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

#3

og om man både skal tælle den indvendige og den udvendige overflade med


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2015 af StoreNord

#5

Jah, hvis det skal males.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2015 af StoreNord

Ups


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2015 af mathon

Arealet af en cirkel og to gange en krum keglestubflade.

                        A_{circ}=\frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2}

                        A_{krum\; keglestub}=2\cdot \sqrt{h^2+(R-r)^2}\cdot \pi \left ( R+r \right )


Svar #8
06. september 2015 af SpY2134 (Slettet)

skal jeg bare læg de oplysninger ind også udregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja. Beregn arealet af bunden med formlen

Acirkel = π * r2

Beregn så arealet af siden med formlen

Akrum overflade keglestub = √(h2 + (R - r)2) * π * (R + r)

Læg så disse to resultater sammen.


Skriv et svar til: Bestemme overfladearealet af plastdrikkebægeret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.