Matematik

Differentialregning

08. september 2015 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig svært ved at løse nedenstående opgaver....Nogle der kan give mig en forklaring? :')

f(x) = x2 + 2    og     g(x) = − 2x2 + 12 x −10.

a)  Bestem f’(x) og g’(x).

b)  Vis, at graferne for f(x) og g(x) har ét fælles punkt.

c)  Vis, at de har samme tangent i dette punkt, og angiv denne tangent.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2015 af staalkjær (Slettet)

f´(x)=2x og g´(x)=-4x+12

solve(f(x)=g(x),x)     med andre ord, du skal finde x når  x^2 + 2  = − 2x^2 + 12 x −10
herefter kan du indsætte x i f(x) eller g(x) og få y- værdien

brug tagentens ligning og indsæt de værdier fra tidligere - y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.