Matematik

Hjælp til differentialregning!!

08. september 2015 af Signes785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x3 − 3x2 + 2x − 1.

a)  Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0; f(0)) (denne tangent kaldes l)

Nogen der kan hjælpe ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2015 af mathon

                           y=\mathbf{\color{Red} f{\, }'(x_o)}(x-x_o)+\mathbf{\color{Blue} f(x_o)}


Svar #3
09. september 2015 af Signes785 (Slettet)

Tak for hjælpen!
Hvad hvis grafen har en anden tangent der er i parallet med I, hvad ville ligningen så være?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2015 af mathon

dvs
             f{\, }'(x)=2\wedge x\neq0


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.