Matematik

"Angiv f'(x) i hvert tilfælde"

10. september 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Dette eksempel

"Angiv f'(x) i hvert tilfælde" :

f(x)=x6+3x- x + 6

HVORDAN skal man løse den? Skal jeg bare differentiere hvert led eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2015 af mette49 (Slettet)

brug

f(x)=axn  ⇒  f'(x)=a*nxn-1

og 

h(x) = f(x)+g(x)  ⇒  h'(x)=f'(x)+g'(x)


Svar #2
10. september 2015 af snylt (Slettet)

Mener du, at for  f(x)=x^6+3x^5 så skal jeg benytte din første formel og for -x +6 skal jeg benytte 2'eren?

Hvis ja, hvordan kan du vide,at det er det jeg skal bruge? Tak :)


Skriv et svar til: "Angiv f'(x) i hvert tilfælde"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.