Matematik

Sammenhørende værdier af x og y i ligningen.

13. september 2015 af illuminatiSwag (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder med denne opgave, som jeg overhovedet ikke kan finde ud af. 

Opgave lyder 

Betragt ligningen 

y= -2x + 1 

1: Fremstil en tabel over sammenhørende værdier af x og y i ligningen og afsæt dem i et kordinatsystem. 

Jeg har at i kan hjælpe mig og få mig til at forstå hvad jeg skal.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af peter lind

Vælg nogle passende x værdier for eks. x heltalig og -5≤x≤5 og x heltallig. For hver af disse x værdier beregn de tilsvarende y værdier og lav en tabel over resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2015 af mette48 (Slettet)

lav et "sildeben" vælg nogle x-værdier og beregn de tilsvarende y-værdier

y= -2x + 1 

x=0 ⇒ y= -2*0+1=1

x=3 ⇒ y=-2*3+1=-6+1 =-5

x   0    1   3   -2   -4

y   1        -5

indsæt talparene som punkter i et koordinatsystem


Skriv et svar til: Sammenhørende værdier af x og y i ligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.