Fysik

Vægtstangsprincippet og newton

15. september 2015 af Saksas101 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej allesammen

Jeg er lige begyndt på gym, og er virkelig forvirret, da jeg føler at alt går virkelig stærkt??Dette ville derfor betyde utrolig meget for mig, hvis der var en(eller flere) der ville være så venlige at forklare mig teorien bag vægstangsreglen..og hvorfor tyngdekraften og Newtons love har en indflydelse på dette.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2015 af mathon

       moment på venstre side af omdrejningspunktet = moment på højre side af omdrejningspunktet

                                       kraft gange arm til venstre  =  kraft gange arm til højre

                                                                  F_{1}\cdot a_1=F_2\cdot a_2

F og a skal være vinkelret på hinanden!

Enhederne er N\cdot m

                                                                   m_1\cdot a_1\cdot g=m_1\cdot a_1\cdot g

                                                                          m_1\cdot a_1=m_1\cdot a_1


Skriv et svar til: Vægtstangsprincippet og newton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.