Matematik

Reducer udtrykket

17. september 2015 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig svært ved at reducere dette udtryk: xy + 3xy (x-1) - 2xy + 1

Kan i ikke forklare, hvad i gør så jeg er med på det? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2015 af mathon

        xy + 3xy (x-1) - 2xy + 1      hvor x·y er fælles faktorer for de tre første led.

       xy(1+3(x-1)-2)+1

       


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

xy + 3xy (x-1) - 2xy + 1

- du ganger 3xy i parentesen:

xy + 3x^2y - 3xy- 2xy + 1

- så kan du lægge -3xy sammen med -2xy:

xy + 3x^2y - 5xy + 1

- så er xy + 5xy lig med 4xy, og det hele bliver reduceret til:

3x^{2}y -4xy+1


Svar #3
17. september 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Hvorfor er det, at man skal minusse med 3xy?

xy + 3x^2y - 3xy - 2xy + 1


Svar #4
17. september 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Har forstået det nu. Det er jo selvfølgelig fordi 3xy ganget med 1 giver 3xy


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Da du gangede parentesen ud, fik du:

3xy (x-1) = 3x^2y - 3xy


Svar #6
17. september 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Men hvorfor er xy + 5xy = 4xy? hvorfor er det ikke 6xy?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Fordi det er:

+xy - 5xy = -4xy

Jeg har skrevet forkert i #2.


Svar #8
17. september 2015 af logawbjpgv< (Slettet)

Ok, tusind tak for hjælpen med det! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. september 2015 af mathon

            xy(1+3(x-1)-2)+1=xy(1+3x-3-2)+1=xy(3x-4)+1


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.