Matematik

Kvadratrod

17. september 2015 af Stræbende - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg den præcise tal værdi af \sqrt{1\frac{7}{9}}

Uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Start med at skrive det blandede tal om til ren brøk. Så kan du uddrage kvadratroden af nævner for sig og tæller for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2015 af mathon

           \sqrt{1\frac{7}{9}}=\sqrt{\frac{16}{9}}=\sqrt{\left(\frac{4}{3}\right)^2}


Svar #3
17. september 2015 af Stræbende

Er det bare svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du har to muligheder, der giver samme resultat. Du kan bruge:

\sqrt{\frac{16}{9}} = \frac{\sqrt{16}}{\sqrt{9}}

eller

\sqrt{a^2} = a


Svar #5
17. september 2015 af Stræbende

Ah ok 


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.