Kemi

kemi

18. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Reaktionen er:

AgNO3 + NaCl -> AgCl + NaNO3

Når ækvivalenspunktet er nået, er netop al NaCl opbrugt, og yderligere tilsætning af sølvnitrat vil reagere med indikatoren og farve opløsningen orange.

Tilsat stofmængde AgNO3:

0,100 M *(8,0 mL - 1,3 mL)*10-3 L/mL = 6,7*10-4 mol

I følge reaktionsligningen bliver der brugt 1 mol NaCl for hver mol AgNO3, så opløsningen indholdt altså til at starte med 6,7*10-4 mol NaCl.

Masse af NaCl:

6,7*10-4 mol * (22,98977 g/mol + 35,453 g/mol) = 0,03916 g

Der var 4,97 g rugbrød i opløsningen, så saltindholdet er:

0,03916g/4,97g *100% = 0,788 %


Svar #2
20. september 2015 af hellokitty3

tak. :)


Svar #3
23. september 2015 af hellokitty3

Så når opløsning bliver organge ved vi at ælvivalentspunktet er nået ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jo.

Det der sker er, at så længe der er NaCl i kolben, så vil den sølvnitrat, der bliver hældt i, reagere med NaCl. Men når NaCl er blevet brugt op, og man tilsætter yderligere sølvnitrat, så vil sølvnitraten begynde at reagere med indikatoren kaliumchromat og danne stoffet sølvchromat, som er rødt. Så lige i det øjeblik hvor væsken begynder at blive orange, så ved man, at NaCl er blevet brugt op, og så skal man stoppe med at hælde mere sølvnitrat i.


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.