Matematik

ligning

20. september 2015 af LP89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

2(x-4)-2(6x+1)=0

Hvordan løses den


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Start med at forkorte udtrykket:

2(x−4−(6x+1))=0

Dividér begge sider med 2:

x−4−6x−1=0

Forkort udtrykket igen:
−5x−5=0

Addér med 5 på begge sider:

−5x=5

Dividér begge sider med 5:

x=5/-5

Forkort udtrykket igen:

x=-(5/5)

Resultatet er således:

x=-1


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.