Fysik

Fysik Trampolin??

20. september 2015 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Hej, mangler akut hjælp til denne opgave. Jeg kigget på den man kan ikke komme nogle vegne :( 

Jeg mangler kun formlerne og argumentation til dem.

På en trampolin er trampolinspringeren i øverste position højden h over trampolinen i vandret tilstand. Opgaverne herunder gælder for perioden, hvor springeren er på vej ned mod trampolinen. 

a) Hvor højt over trampolinen befinder springeren efter tiden t

b) Beregn trampolinspringerens øjeblikshastighed efter tiden t

c) Hvor lang tid går der fra trampolinspringeren er i øverste position, til hun rammer trampolinen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Hendes acceleration er -g. (Minus, hvis vi regner h positiv opad.)

h(t)= -½gt2 + v0t + h0

v0 (hastigheden til t = 0) er 0, så

h(t) = -½gt2 + h0

b)

Hastigheden er den tidsafledede af højden.

v(t) = dh(t)/dt

v(t) = -gt

c)

Løs ligningen h(t) = 0.

0 = -½gt2 + h0  <=>

t = √(2h0/g)


Skriv et svar til: Fysik Trampolin??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.