Matematik

Ligning

21. september 2015 af Simbaceci (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

Jeg skal regne ligningen i den vedhæftede fil. Jeg har forsøgt flere gange, men jeg får ikke det samme som facitlisten (svaret skal være x= - 8) Hvad gør jeg forkert?

Jeg starter med +7 på begge sider.

Derefter *6 på begge sider. 

Så har jeg x + 2 =42x tilbage

Så siger jeg -x og står tilbage med:

2=41x


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. september 2015 af peter lind

Additionen af 7 giver på højre side x+7

Ganger du det med 6 får du 6x+42


Svar #3
21. september 2015 af Simbaceci (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, nu fandt jeg ud af hvad jeg havde gjort forkert. Jeg var kommet til at sige 7x på højre side, men jeg må ikke plusse tal med x'er :-O


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2015 af mette48 (Slettet)

gang med 6 i alle led og forkort brøken

træk x fra på begge sider

del med tallet foran x


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.