Matematik

Differentialregning?

21. september 2015 af CamillaKMortesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder og skal beregne f'(x) og f'(1)

Forskriften er f(x)=2x^2-4x+1

Jeg regnet den igennem mange gange, men jeg får ikke det rigtige resultat. Er der nogen, der gider forklare og vise, hvordan man gør? :)

På forhånd tak

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af mathon

     Skriv f{}'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2015 af mathon

       f{}'(x)=2\cdot (2\cdot x^{2-1})-4\cdot (1\cdot x^{1-1})+0

       f{}'(x)=4x-4


Svar #3
21. september 2015 af CamillaKMortesen (Slettet)

Hvordan går du det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Du skal differentiere f(x).

2x^2 bliver til 4x, og  -4x bliver til -4.

Du kan finde regnereglerne for differentiation på nettet. Så indsætter du 1 alle de steder, hvor der står x i f '(x):

f '(1) = 4*1-4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2015 af mathon

       f{}'(1)=4\cdot 1-4


Skriv et svar til: Differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.