Matematik

Georg Mohr

22. september 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://ge.tt/3k5qXLO2/v/0

Hvordan løses ovenstående?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af peter lind

Du er nød til at måle op så du kender de enkelte linjestykkers længde.


Svar #2
22. september 2015 af Aternum (Slettet)

Hvordan gøres det? Den stiplede danner jo 6 kvadrater, men udgør ikke en sidelængde i kvadraterne, må det så ikke gælde, at linjens længde er 3*30=90. (kvadrater har 4 sidelængder - 1, da den stiplede linje ikke tæller)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af peter lind

jo. det kan du også bruge


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2015 af Soeffi

#2. 90 lyder rigtigt.

(Jeg har lavet en vejledning i indsættelse af billeder, hvis I er interesserede. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1626573)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2015 af LeonhardEuler

Svaret er C) 90


Svar #6
23. september 2015 af Aternum (Slettet)

Hvad er argumentet herfor WilliamSidis?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2015 af LeonhardEuler

For den brudte linje gælder der, at den sammen med den stiplede linje danner 6 kvadrater. 

Opdel linje AB i 6 linjestykker, der hver skal være en side af et kvadrat, og navngiv dem a,b,c,d,e og f. Der gælder netop at

          a + b + c + d + e + f = 30

Den brudte linje består tre af siderne af de henholdsvis 6 kvadrater. Derfor vil længden af denne være 

        3a + 3b + 3c + 3d + 3e + 3f = 3(a + b + c + d + e + f) = 3•30 = 90


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2015 af LubDub (Slettet)

            husk at der er tale om kvadrater

            og ja facit er 90


Skriv et svar til: Georg Mohr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.