Matematik

Linær

22. september 2015 af sol000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil gerne have lidt hjælp, eller noget der kan gøre det lettere.

Når jeg kommer til sådan nogle opgaver her.. 

a) Hvor lang tid går der før der er brændt 2 gram lys?

b) Hvornår er lyset brændt ned?

Opgaven handler om lys.

Startværdi:18.907 i vægt.

For hvert minut der går, smelter/brænder der 0.40649 gram.

Min ligning er den her: y= -0.40649-1*x+18.907

Normalt vil jeg have gjort sådan.. 

opgave a) Jeg vil have skrevet et tal i stedet for x, og så blive ved med at gøre det højere, til der er brændt 2 gram af... synes selv det er lidt bøvlet.. er der ikke en lettere vej, og mere præcist. 

Ved opgave b, vil jeg have gjort på samme måde som opgave a.. altså bare ænde på x-værdien til den har passeret de 18.907, som er startsvægten. 

Håber i forstår mit spørgsmål, fordi det kan være irreterende og upræcist nogle gange. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Kan du forklare hvad hhv. x & y er?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2015 af mette48 (Slettet)

Brændt lys = 0,40649 * tid

y =0,40649 * x

a sæt y=2 og løs ligningen

b sæt y=18.907 og løs ligningen


Svar #3
23. september 2015 af sol000 (Slettet)

Forstår ikke helt mette. kan du uddybe, tak :)

x er tid/min

y er vægt/gram


Skriv et svar til: Linær

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.