Matematik

Bestemme længden af stængerne a, b og c og arealet af murværket på nordgavlen

22. september 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddag, jeg har to matematik opgaver som jeg slet ikke kan forstå.

Jeg har vedhæftet opgaven i en pdf fil.

Håber der en venlig sjæl der kan hjælpe <3

Vedhæftet fil: cph.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #1
22. september 2015 af StoreNord

Gavlens grundflade må være et trapez. Der må du kunne beregne det, der svarer til længden af a.

De skrå sider er også trapezer, hvor arealet er "De parallelle siders halve sum gange grundlinjen".

Over det blå rektangel er der en (hældende) trekant. Dèr kan du finde b.

Der er en ligebenet lodret trekant, bestående af c, c og den stiplede linje. Dèr kan du beregne c.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2015 af mette48 (Slettet)

Der er tale om 3 trapezer

arealet er (a+b)*h/2 hvor a og b er de paralelle sider og h er arstanden mellem dem.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2015 af Toonwire

Du behøver sådan set ikke regne med trapezer hvis du gerne vil undgå det. Du kan bare bruge en "hjælpe trekant", om man vil, til udregning af a og b:

Jeg har forsøgt at indtegne hvad jeg mener på figuren ovenover - (beklager brugen af Paint..)

Brug disse sider til at finde a,b og c.
Det eneste du skal bruge er Pythagoras' læresætning a^2+b^2=c^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2015 af StoreNord

#1 Rettelse:

Det skal selvfølgelig være : "De parallelle siders halve sum gange højden (3,2)".


Svar #5
23. september 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet)

#3

Du behøver sådan set ikke regne med trapezer hvis du gerne vil undgå det. Du kan bare bruge en "hjælpe trekant", om man vil, til udregning af a og b:

Jeg har forsøgt at indtegne hvad jeg mener på figuren ovenover - (beklager brugen af Paint..)

Brug disse sider til at finde a,b og c.
Det eneste du skal bruge er Pythagoras' læresætning a^2+b^2=c^2

Er der en nemmere/anden måde at finde arealet af de farvede dele?


Svar #6
23. september 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet)

Er det rigtigt at a = 3,2 b = 12,8 og c = 10,8?

Altså i tegning til udregning af pyth.sætning. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2015 af Toonwire

#6

Nej - kig på trekanter igen.

Du skal udregne hypotenusen for hver af dem, både hjælpetrekanterne (hvis mål er indtegnet i #3) og de trekanter hvor du kan finde a,b og c:

Bemærk at jeg har været ret elendig til at dividere 12.8 med 2, som selvfølgelig giver 6.4 og ikke 6.9

\\a=\sqrt{4.52^2+1.2^2}\\\\ b=\sqrt{7.16^2+6^2}\\\\ c=\sqrt{6.4^2+6^2}


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2015 af Soeffi

#0. Geogebra. Arealet er summen af arealerne af polygonerne 1, 2, og 3 = 19,01 + 46,08 + 19,01 = 84,1.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2015 af Soeffi

#8. Tilføjelse.


Skriv et svar til: Bestemme længden af stængerne a, b og c og arealet af murværket på nordgavlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.