Matematik

meter og et tag

25. september 2015 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej hej

Har et tag.. 

A =4,70m

B=2,40m

Mellem A og B 8 m

Skal finde lænden af tagets skrå side s

4,70-2,40=2,3 m

8:2 = 4 m

2,3*2,3 +4*4= 21,29 og hvad så

Så er jeg i tvivl???


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2015 af mathon

Store bogstaver er punkter f.eks A og B
Punktafstanden noteres |AB|.
Din notation er ikke éntydig.

    
                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2015 af mathon

En tegning ville give overblik over dine omtalte punkter.


Svar #3
25. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Højden på A 4,70 m

Højden  på B 2,40 m

Afstanden mellem A og B er 8 m


Svar #4
25. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Se billede


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. september 2015 af mathon

Højden på et punkt er noget vrøvl.


Svar #6
25. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

se billede


Svar #7
25. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Kan ikke få billede afsendt. Øv øv

Brugbart svar (1)

Svar #8
25. september 2015 af mette48 (Slettet)

A befinder sig 4,7 m over jorden og B befinder sig 2,4 m over jorden

A er (4,7- 2,4) m højere oppe end B

Enden  af taget (s) er hypotenuse i en retvinklet trekant med kateder på henholdsvis 2,3 m og 8m

s2= 2,32+82

Regn selv s ud

Jeg har gættet på, hvor A og B ligger. Håber jeg har gættet rigtigt


Skriv et svar til: meter og et tag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.