Matematik

At reducere brøker

25. september 2015 af Sten25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der én, der kan hjælpe med at reducere den følgende brøk?

x-2

__

2-x

Jeg har tænkt over at sætte uden for parentes, kvadratsætningerne, forlænge og forkorte, men ingen af delene giver mening her. Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2015 af mathon

      \frac{x-2}{2-x}=\frac{-(2-x)}{(2-x)}


Svar #2
25. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Hmm, OK. Jeg kan dog ikke helt se, hvordan x-2 bliver til -(2-x). Kan du forklare det med ord? Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2015 af mette48 (Slettet)

tællere omskrives    x-2 = (-1)(-x+2) = -(2-x)

(x-2)/(2-x)=(-(2-x)) / (2-x)) forkort med (2-x)


Svar #4
25. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Men hvad hvis der så fx står

3r-6/2-r ?

 Jeg tænker, at man kan sætte 3 uden for parentes, altså 3(r-2)/2-r, men jeg ved ikke, hvad jeg så skal gøre, og tingen er, at jeg har en del af de her opgaver, og jeg vil gerne prøve at lære fremgangsmetoden, som jeg desværre finder lidt svær lige nu.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

3(r-2)/(2-r) =

-3(2-r)/(2-r) =

-3


Skriv et svar til: At reducere brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.