Matematik

Differentialligning redegørelse

25. september 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der en der kan hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal vise, at ligningen er opfyldt, når du indsætter udtrykket for f på y's plads.

Altså beregn df/dx og beregn 2f/x + f, og se at det giver det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2015 af mathon

Hvis
                      y=x^2\cdot e^x
er
                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2x\cdot e^x+x^2\cdot e^x=x^2\cdot e^x\left ( \frac{2}{x}+1 \right )=y\cdot\left ( \frac{2}{x}+1 \right )= \frac{2y}{x}+y
 


Skriv et svar til: Differentialligning redegørelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.