Matematik

Grænseværdier

27. september 2015 af ukt1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Opgaven lyder:

En funktion f er definieret: f(x) = 1/x^2-x-2

Jeg skal her finde
lim f(x)
x → ∞

Nu hvor uendelig er et abstrakt, så vil man ikke kunne få en talværdi, når det indsættes i funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af Stats

Er funktionen (1/x^2) - x - 2 ?
PS. Husk parenteser
- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2015 af mathon

        \underset{x \to \infty}{\lim}\; \frac{1}{x^2}-x-2=\frac{1}{\infty}-x-2=-x-2

dvs
           y=-x-2     er skrå asymptote.


Svar #3
27. september 2015 af ukt1 (Slettet)

Hov. Den hedder: f(x) = (1/x2-x-2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2015 af mathon

mener du

                           f(x)=\frac{1}{x^2-x-2}\; \; ?  


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2015 af Tila91 (Slettet)

tror bare du skal differentiere i tæller og nævner i dette tilfælde ;)


Svar #6
27. september 2015 af ukt1 (Slettet)

#4 Ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2015 af Tila91 (Slettet)

så får du \lim_{x\rightarrow\infty }\frac{1}{x^{2}-x-2}=\frac{0}{2x-1}=\frac{0}{2}=0


Skriv et svar til: Grænseværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.