Fysik

indtegning af hastighedskomposanter i koordinatsystem

27. september 2015 af inger91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det gælder nedenstående opgave, men jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg skal tegne det?

I denne opgave vil vi studere to-demensional bevægelse i jordens tyngdefelt. Det er vigtigt at skelne mellem bevægelsens komposanter, farten og hastigheden. Undlad desuden at sætte tal ind før til allersidst.

Vi betragter en kanon med løbslængde l=5 m. Løbet danner en vinkel på 45° med vandret.
Kanonen lades med m=100 kg tung kugle som vi vil betragte som en punktpartikel -dvs. vi ser bort fra luftmodstand. Kanonen affyres og kuglen forlader kanonens munding i højden h_2 med hastigheden v ? til tiden t_i=0.

1) indtegn kuglens hastighedskomposanter v_x0 og v_y0 til tiden t_i=0 i et koordinatsystem med x-retningen vandret og y-retningen lodret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af peter lind

Med en vinkel på 45º er hastighedskomposanterne i x og y retningen lige store eller sagt med andre ord. kræfternes parallogram er her et kvadrat med siderne lig med hastigheskomposanterne


Svar #2
27. september 2015 af inger91 (Slettet)

Tak ;)


Skriv et svar til: indtegning af hastighedskomposanter i koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.