Matematik

Regel for at trække kvadratrødder fra hinanden

28. september 2015 af d100 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg ville spørge om der er en regel, når man trækker kvadratrødder fra hinanden og hvad reglen så er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2015 af PeterValberg

nej, det er der ikke

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. september 2015 af d100 (Slettet)

√4/√9 eller √4/9 

Dette er to rødder divideret med hinanden men bare skrevet på to måder. Hvordan løser jeg denne og hvad er reglen for divison af rødder?


Svar #3
28. september 2015 af d100 (Slettet)

Hvordan kan jeg så regne denne ud: √9-√16 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2015 af peter lind

#2 og #3 Brug at kvrod(4) = 2 og kvrod(9) = 3


Svar #5
28. september 2015 af d100 (Slettet)

Og hvorfor findes der ikke en regel til når man trækker dem frahinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2015 af LeonhardEuler

Division af kvadratrødder 

              \frac{\sqrt{a}}{\sqrt{b}}=\sqrt{\frac{a}{b}}

Multiplikation af kvadratrødder

              \sqrt{a}\cdot\sqrt{b}=\sqrt{a\cdot b}

Der er ingen generelle regler for addtion og subtraktion. Du kan let indse alle reglerne vha. potensregnereglerne.


Svar #7
28. september 2015 af d100 (Slettet)

så det er bare 2/3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2015 af LeonhardEuler

#7 : Ja. 

#5 : Grunden til at du ikke kan sige \sqrt{a}+\sqrt{b}=\sqrt{a+b}   bunder i at (a + b)n ≠ an + bn. Du kan ikke faktorisere a1/2 + b1/2 på nogen som helst fornuftig måde.


Svar #9
28. september 2015 af d100 (Slettet)

Tak for alle svarene, men forstod ikke helt det sidste (#8)


Skriv et svar til: Regel for at trække kvadratrødder fra hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.