Matematik

To ligninger med to ubekendte

30. september 2015 af mone19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et problem med disse to:

l: -3x+y=-2
m:-6x+2y=2

 l:-4x+2y=6
m:2x-y=-3

Jeg kan ikke rigtig finde ud af det, når de står i minus.

Jeg bruger lige store koefficienter metoden :-)

Mvh Simone


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af mathon

    l: -3x + y = -2         
   II: -6x + 2y = 2     

venstresiderne er proportionale, medens højresiderne ikke er proportionale

Løsningen er derfor
                                      L=\O

  


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2015 af mathon

l: -4x + 2y = 6
II: 2x - y = -3           

                 venstresiderne og højresiderne er proportionale med samme proportionalitetsfaktor,
hvorfor
                 Der er uendeligt mange løsningspar
                                                                            (x,2x+3)
                                                                    


Svar #3
30. september 2015 af mone19 (Slettet)

Jeg har udregnet halvdelen af dem, dog har der ikke været minus på x'tallet, og nu er jeg gået i forvirrende


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

l: -3x+y=-2
m:-6x+2y=2

l ganges med 2 resultatet kaldes n:      -6x+2y=-4

sammenlignes l og n ses at -6x+2y både skal være =-2 og =-4

dette kan selvfølgelig ikke lade sig gøre, så der er ingen løsninger til ligningssystemet.

-----------------------------

 l:-4x+2y=6
m:2x-y=-3

Dette ligningssystem ligner det første, men når i ganges med (-2) fås

n: -4x+2y=6 som er identisk med l, så der er i virkeligheden kun oplyst en sammenhæng mellem x og y, som kan opnås på mange måder.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2015 af mathon

#3
     
skriv et par opgaveeksempler mere, hvis du stadig synes, at negative koefficienter er "umulige".


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.