Kemi

Bestem massen

01. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej med jer!

Håber der er en hjælpsom sjæl, da jeg læser fjernstudie i Kemi C. Jeg skal bestemme massen, og jeg har ingen idè om jeg har gjort det rigtigt.

Bestem massen af:    

1 mol Zn  

Svar: 65,38 g/mol

4,4 mol Ca  

Svar: M(Ca) = 40,08g/mol · 4,4 M(Ca)= 176,35 g/mol

2,4 mol CO2

Svar: M(CO2)= 12,01g/mol + 2 · 16,00 g/mol · 2,4 M(CO2)= 105,64

Hvis jeg er helt galt på den, ville det være rart med en "skær det ud i pap for dummies" da Kemi virkelig ikke er min stærke side. På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

Jeg kan ikke værdierne for g/mol, men det ser umiddelbart rigtigt ud. Så længe dine g/mol værdier er rigtige.


Svar #2
01. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Okay. Så det at jeg ganger med de mol tilsidst som er opgivet, er sådan man skal gøre? Det er nemlig det jeg er usikker på :-) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

Ja. Ellers ville du bare få hvad en mol svarede til.


Svar #4
01. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Okay. Tusind tak ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du roder lidt i enhederne. Husk også at

m: masse (g)

n: stofmængde (mol)

M: molmasse (g/mol)

 

Bestem massen af:    

1 mol Zn  

Svar: 1 mol * 65,38 g/mol = 65,38 g

4,4 mol Ca  

Svar: m(Ca) = n(Ca) * M(Ca) = 4,4 mol * 40,08 g/mol = 176,35 g

2,4 mol CO2

Svar: M(CO2)= 12,01g/mol + 2 · 16,00 g/mol = 44,01 g/mol

m(CO2) = 2,4 mol * 44,01 g/mol = 106 g


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

for overskuelighedens skyld

     m(Zn) = n(Zn) • M(Zn) = 1 mol • 65,38 g/mol = 65,38 g
 

     m(Ca) = n(Ca) • M(Ca) = 4,4 mol • 40,078 g/mol = 176,3 g
 

     m(CO2) = n(CO2) • M(CO2) = 2,4 mol • 44,0095 g/mol = 105,6 g


Skriv et svar til: Bestem massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.