Matematik

Redegøre for at funktionen har et vist antal 0-punkter.

01. oktober 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gør rede for at funktionen f(x)=2(x+2)(x2-3x+4) har netop én rod

Vi har 2x2+2=0 og x2-3x+4

2(x+2)=0, her er x=-2 løsningen

x2-3x+4

a=1, b=-3, c=4

d=b2-4*a*c

d=-32-4*1*4

d=9-16=-7

da d er negativ, har parablen ingen rødder

x2-3x+4 har en negativ diskriminant og derfor ingen rødder. (x+2) har én rod, nemlig r1=-2.  I alt har f(x)=2(x+2)(x2-3x+4) har én rod

2)

Gør rede for at f(x)=-1/2(x-12)(x4+3x2+4) har ét nulpunkt

Nulpunkter er det samme som rødder, nemlig hvor x=0

udfra nulreglen ses det, at -1/2(x-12) har en rod

-1/2(x-12)=0

x=12

x4+3x2+4 er ikke et andengradspolynomium og har derfor ingen nulpunkter. -1/2(x-12) har ét 0-punkt, hvilket x4+3x2+4 ikke har. I alt har polynomiet -1/2(x-12)(x4+3x2+4) ét 0-punkt

3)

Redegør for at funktionen f(x)=-1/2(x2+3x-4)(x2+x+1) har to nulpunkter

-1/2x2-3/2x+2

a=-0,5 b=-1,5 og c=2

d=b2-4*a*c

d=-1,52-4*-0,5*2

d=2,25+4=6,25

da diskriminanten er større end 0, har polynomiet 2 rødder eller nulpunkter

x2+x+1

a=1, b=1 og c=1

d=b2-4*a*c

d=12-4*1*1

d=1-4=-3

da d er mindre end 0, så har polynomiet ingen rødder/0-punkter.

-1/2(x2+3x-4) har to 0-punkter og (x2+x+1) har 0 nulpunkter. I alt har -1/2(x2+3x-4)(x2+x+1) to 0-punkter.

Får I samme resultater?

Tusind tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2015 af peter lind

Din begrundelse i 2) er forkert. 4. grads poluýnomiere kan godt have rødder  eks. x4=0 og x4 = 1. I det aktuelle tilfælde  har polynomiet ingen rødder. Det er nemt at se at f(x) > 0


Skriv et svar til: Redegøre for at funktionen har et vist antal 0-punkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.