Matematik

Procent - korrekt?

04. oktober 2015 af Henriiiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Er dette korrekt udregnet:

1. Hvad er 396 kroner i procent af 720 kroner? = 55%

2. På tilbud koster en vare 540 kroner efter der er givet 40% rabat. Hvad er varens normalpris (prisen før rabat)? = 1350 kr.

3.  På tilbud koster en vare 931 kroner efter der er givet 5% rabat. Hvad er varens normalpris (prisen før rabat)? = 977,55 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2015 af Arbz (Slettet)

kan sige go, for nummer 1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2015 af Stats

1. Korrekt

2. Forkert, 540·1,4 = 756 

3. Korrekt

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af mathon

2.
          p_{normal}\cdot (1-0{,}40)=540


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af mathon

3.  

          p_{normal}\cdot (1-0{,}05)=931

     


Svar #5
04. oktober 2015 af Henriiiiie (Slettet)

Okaaay, nu bliver jeg lidt forvirret.

1'eren er korrekt.

2'eren er ikke korrekt - ifølge Dennis er den 756, men ifølge Mathon er det 900.

3'eren er ifølge Dennis korrekt, men ifølge Mathon 980.

Ehm..


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2015 af mathon

#0

          Hverken 2. eller 3. var korrekt.


Svar #7
04. oktober 2015 af Henriiiiie (Slettet)

Så svaret er ikke hhv. 900 kr. og 980 kr. for 2. og 3.?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2015 af mathon

#0

          Hverken 2. eller 3. var korrekt i #0 og #2.

          #3 og #4 er korrekte.


Svar #9
04. oktober 2015 af Henriiiiie (Slettet)

#8

Ah, De må undskylde at jeg er så fatsvag. :-)

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

720*x/100=396 ⇒ x=396*100/720 ⇒x=55

x-x*40/100=540 ⇒ x=540/60*100 ⇒ x=900

x-5*x/100=931 ⇒ x=931/95*100 ⇒ x=980


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

kontrol af pris=1350

2. På tilbud koster en vare 540 kroner efter der er givet 40% rabat. Hvad er varens normalpris (prisen før rabat)? = 1350 kr.

40%rabat på en vare til 1350 kr = 1350*40/100 =810 det passer ikke med oplysningerne i opgaven og er altså forkert

Du kan selv kontrolere de andre tal på samme måde


Skriv et svar til: Procent - korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.