Matematik

Hjælp til lineær funktion haster

11. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser grafen for en lineær funktion y = ax+b Linjen går gennem punkterne P(2,3) og Q(8,-1)

Jeg ved at a beregnes ved: a=y2-y1/x2-x1

Jeg har svært ved at se hvad er y2, y1 samt x2 og x1

Håber en kan hjælpe mig. 
På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2015 af MHR1993 (Slettet)

#0

P(2,3)=(x_1,y_1) og Q(8,-1)=(x_2,y_2).

Indsæt i

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

Isolér dernæst b i y=ax+b.


Svar #2
11. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet)

Det giver bare ikke helt mening, at a giver -0,66? 

Eller er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2015 af MHR1993 (Slettet)

#1

Ja, det er rigtigt, at a=-\frac{2}{3}.
Hældningskoefficienten kan sagtens være negativ; det betyder blot, at grafen for den givne funktion er aftagende


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du bør ikke skrive resultatet på decimalform. Når du gør det, foretager du en afrunding. Angiver du resultatet som brøk, viser du, at der er tale om en eksakt værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2015 af MHR1993 (Slettet)

#2

Der skal selvfølgelig ikke stå "#1" i indlæg 3.
Som Eksperimentalfysikeren påpeger i #4, er det bedst at angive resultatet som en brøk.


Svar #6
12. oktober 2015 af annahansen2 (Slettet)

Tusind tak for jeres hjælp. 


Skriv et svar til: Hjælp til lineær funktion haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.