Matematik

Budget

15. oktober 2015 af JBiebs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Spørgsmål: Giv forslag til, hvordan den ugentligt udgift for Line kan blive mindre end 1500 kr 

Jeg har seriøst prøvet alt, men den bliver ikke mindre....nogle der vil hjælpe mig? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den ugentlige udgift skal ikke være 12.636 kr. Du har vist bare lagt tallene ovenover sammen. Men nogle af tallene er engangsudgifter, mens andre er ugentlige udgifter. Du skal i stedet tage den samlede pris og dividere med de 41 uger.

Ugentlig udgift = 67278 kr / 41 uger = 1641 kr

Nu er det noget nemmere at komme under 1500 kr. Du skal altså finde ud af, hvordan hun kan spare 141 kr om ugen, dvs. 41*141 = 5781 ialt. Der er vel kun tre af udgifterne, hun kan gøre noget ved: Sportstøj, lommepenge og billetter hjem. Så det er noget med at skære i lommepengene, skære i antallet af ture hjem og købe noget billigere sportstøj. Men prøv dig lidt frem.


Skriv et svar til: Budget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.