Matematik

bestem differentialkvotienten sos

16. oktober 2015 af lomianielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

kædereglen

d)f(x)=kvadratrod af x^2

e)f(x)=(1/x)^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2015 af PeterValberg

Se video nr. 20 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. oktober 2015 af lomianielsen (Slettet)

har set videoen,  men opgave e) kan jeg ikke lave 

har du et bud på opgave e, på forhård tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

e)

f '(x) = 3 * (1/x)2 * (1/x)'  <=>

f '(x) = 3 * (1/x)2 * (-1/x2)  <=>

f '(x) = -3/x4


Svar #4
16. oktober 2015 af lomianielsen (Slettet)

tusind tak :)

ved hellere ikke om opgave d er rigtig, så håber du vil hjælpe med den 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Vi bruger at

( √x )' = 1 / (2√x)

så vi har

( √(x2) )' =

1/(2√(x2)) * (x2)' =

1/(2√(x2)) * 2x =

1/(2x) * 2x =

1

 


Skriv et svar til: bestem differentialkvotienten sos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.