Matematik

Reducerer udtrykkene

19. oktober 2015 af superfisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle som kan hjælpe mig med at reducerer disse udtryk, ved ikke helt hvordan jeg skal gøre...

(3x+5)(2x+7)

(5x-2)(x-3)

(2x+4)(3x-8)

(3x+10)(2x-y)

(4x+a)(3x+a)

(4y+b)(2x-3b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Jeg tror snarere, at det bliver en ekspandering af udtrykkene. :) Anvend, at (a+b)(c+d)=ac+ad+bc+bd - Du skal altså ophæve parenteserne vha. multiplikation. 

Herunder ser vi på den første:

(3x+5)(2x+7)

6x^2+21x+10x+35

6x^2+31x+35

Prøv selv med den næste, så skal jeg se på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

1)

(3x+5)(2x+7)

=6x^2+31x+35


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

2)

(5x-2)(x-3)

=5x^2-17x+6


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

3)

(2x+4)(3x-8)

=2\left(x+2\right)\left(3x-8\right)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

4)

(3x+10)(2x-y)

=6x^2+20x-3xy-10y


Svar #6
19. oktober 2015 af superfisk (Slettet)

Alexandersvanholm, kan du ikke skrive det med mellem udregninger, så man kan se hvordan du er kommet frem til svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

5)

(4x+a)(3x+a)

=a^2+7ax+12x^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

6)

(4y+b)(2x-3b)

=a^2+7ax+12x^2


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2015 af alexandersvanholm

#6

Prøv selv at kigge på udtrykkene og find så ud af, hvordan jeg er kommet frem til "facit". Som #1 nævnte, skal du bare benytte dig af

\left(a+b\right)\left(c+d\right)=ac+ad+bc+bd


Svar #10
19. oktober 2015 af superfisk (Slettet)

Angående 5

Vi har prøvet og regne på opgaven

men kan ikke komme frem til det samme resultat som du gør, vi får 

12x + 7ax + a2 

Så kan du ikke skrive hvordan du er kommet frem til dit resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Anvend, at  (a+b)(c+d)=ac+ad+bc+bd

Vi har altså:

(4x+a)(3x+a)

12x^2+4xa+3ax+a^2

12x^2+7ax+a^2

(husk, at x*x=x^2)


Svar #12
19. oktober 2015 af superfisk (Slettet)

Okay tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Det var skam så lidt :)


Skriv et svar til: Reducerer udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.