Matematik

Nulpunkter og fortegnsvaration

19. oktober 2015 af malthej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg forstår ikke helt, hvad man skal gøre i disse opgaver. Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af PeterValberg

Se videoerne 8,9,10 og 11 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2015 af StoreNord

Først skal du finde ud af hvor en funktion er=0, altså skærer x-aksen.

Det gør du ved at sætte højresiden = 0, og så løse ligningen.

Ved siden af hvert nulpunkt er funktionsværdien positiv eller negativ.

Så skal du for hver funktion lave en skematisk tallinje for hele intervallet fra -uendelig til +uendelig, og markere, hvor funktionen er positiv og hvor den er negativ.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

sæt f(x)=0

a og b:    sæt x uden for parentes

c:           sæt x2 uden for parentes

brug 0 reglen til at finde løsningerne i de fremkomne ligninger,

husk at en af løsningerne er x=0


Skriv et svar til: Nulpunkter og fortegnsvaration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.