Fysik

Thevenin equivalente modstand

20. oktober 2015 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle som kan hjælpe med at beregne thevenin equivalente modstanden imellem terminal a og b (kredsløb vedhæftet som billede)? :)

Vedhæftet fil: Thevenin modstanden.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Beregn Uab med ab ubelastet ( som vedhæftede billede ). Det er Thevenin spændingen, Ut.

Kortslut ab og beregn kortslutningsstrømmen, Ik .

Thevenin modstanden er: Rt = Ut / Ik .

Rt kan også beregnes med parallel/serie forbindelser af modstande, hvilket måske er enklere her, men generelt er ovenstående metode mere systematisk ( computer-egnet ) ved mere komplekse netværk, ligesom sporing af evt. regnefejl er lettere.  Så jeg anbefaler at bruge den.

Men du kan jo tjekke:  Rt = ( R1 || R2 ) + R3 + R4.


Svar #2
21. oktober 2015 af Vinstrup (Slettet)

Hvordan kan du se bort fra R5? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#2: Du skulle jo blot tjekke dit resultat med sidste ligning, men nuvel:

R5 sidder i parallel med en spændingskilde med indre modstand = 0 Ω.

Du kan sige at R5 er kortsluttet.

Med Thevenin ækvivalent modstand, skal du ikke se på modstanden over et kredsløb, men se på modstanden ind i et kredsløb. R1 of R2 sidder i serie, men optræder i parallel i Thevenin ækvivalentet.


Skriv et svar til: Thevenin equivalente modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.