Matematik

Jeg har brug for hjælp

20. oktober 2015 af Karlse - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder sådan

Han tjener 70kr i timen

1 kg øksekød koster 110 kr

Hvor lang tid skal han arbejde?

Så har jeg sagt sådan, 70/60 = 1,16 kr pr. min, så sagde jeg 1,16*92= 110 kr

Men jeg har prøvet mig frem til 92 min, men er det en mere matematisk måde eller er det sådan, tak på forhånd. 


Svar #1
20. oktober 2015 af Karlse

Det haster der lidt, så hvis en hurtig kunne hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2015 af LukasBorre (Slettet)

Han tjener 70 kroner/timen.

Han vil gerne tjene 110 kr. 

110 divideret med 70 er det antal timer han skal arbejde for at få råd til 1 kg oksekød: 

110 / 70 = 1.5714 timer

For at få det i minutter: 1.5714*60 = 94.284 minutter, eller en time og 34.384 minutter. 

vh Lukas


Svar #3
20. oktober 2015 af Karlse

Tak, for hjælpen Lukas


Skriv et svar til: Jeg har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.