Matematik

Løsningskuver, differentialligninger

20. oktober 2015 af ShadH - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet vedhæftede opgave.

For at løse 5.a har jeg sagt:

f'(x)=1/2

g'(x)=1/4x

h'(x)=1/2y

...og dernæst indsat punktet, således:

f'(2)=1/2

g'(2)=1/4*2=1/2

h'(2)=1/2*1=1/2

Problemet er dog i opgave 5.b, hvor jeg kun kan sammenligne f'(x) med løsningskurve III, idet den har en fast hældning fordi den ikke er afhængig af andre variable som x og y. 
Men hvordan kan man undersøge løsningskurverne i forhold til de to andre differentialligninger?

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2015 af Soeffi


Svar #3
21. oktober 2015 af ShadH

Jeg er ikke med. Hvis x=0 så har den ikke nogen hældningen. Men hvordan kan man så afgøre om det er kurve 1 eller 2. De vil vel begge ikke have en hældning hvis x=0, idet de ikke er steget siden deres startpunkt (ergo må deres hældning være 0)

Der er noget jeg mangler at forstå...

Skriv et svar til: Løsningskuver, differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.