Matematik
Overfladeareal af kugle
21. oktober 2015 af
narg (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
A = kuglens overfladeareal i cm2
r = kuglens radius i cm
Jeg skal beregne overfladearealet af en kugle med radius 10cm.
Er dette korrekt?:
4 x p x 10^2 = 1256,6
Overfladearealet = 1256,6 cm2
På forhånd tak :-)
r = kuglens radius i cm
Jeg skal beregne overfladearealet af en kugle med radius 10cm.
Er dette korrekt?:
4 x p x 10^2 = 1256,6
Overfladearealet = 1256,6 cm2
På forhånd tak :-)
Svar #2
21. oktober 2015 af Stats
#0
Hvis du med p mener π, så er det rigtigt.. Dit svar er også (næsten) korrekt hvilket giver indikationen om at min påstand er korrekt. Anvend "≈" i stedet for det hårde lighedstegn "=", idet du laver en afrunding.
Overflade areal = 4·r2·π = 22r2π = (2r)2π = d2π
Derfor Overflade areal = 4r2π = d2π
- - -
Mvh Dennis Svensson
Skriv et svar til: Overfladeareal af kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
