Matematik

Den første afledede funktion og tangenter

21. oktober 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe med:

Bestem ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) = 2x i punktet P(3,6).

Jeg ved resultatet er y=2x.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af peter lind

Det er en lineær funktion og så er tangenten grafen for funktionen selv. Hvis du vil bruge den generelle formel for ligningen til en tangent er den f(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
21. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Ja, har problemer med at indsætte de rigtige tal, de rigtige steder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2015 af peter lind

hvor går det galt ?


Svar #4
21. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Hvis jeg bare vidste det?

Jeg har f(x) = 2x, hvad bliver f1 så?

x= 3.

2x=f'(3)(x-3)+2(3), kan det passe også mangler jeg f1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2015 af StoreNord

Hvad nu, hvis funktionen hedder f(x) = 2x ?

Den går ikke igennem A, men en tangent igennem A vil have en hældning på ca 2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2015 af peter lind

f(x) = 2x f'(x) = 2

#5 Hvis f(x) =2x er  f(3) = 6

Hvis f(x) =2x er f(3) = 8 ≠ 6


Svar #7
21. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig for det til at passe, så jeg må spørge læren imorgen.

Men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Den første afledede funktion og tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.