Fysik

Omskrivning til lineær funktion

22. oktober 2015 af Mirandola (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan denne formel omskrives til en lineær funktion

v=\sqrt{\frac{F}{m_{l}}}

Jeg har en opgave (stående bølger), hvor jeg skal udføre linearisering ved at lave en graf, hvor v (hastigheden) er funktion af kvadratroden af F (snorspændingen). Nu skal jeg så kommentere på hældningskoefficienten, og sammenligne med hvad teorien siger - men jeg er helt blank


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2015 af mathon

                    v=\frac{1}{\sqrt{m_l}}\cdot \sqrt{F}     hvor   \frac{1}{\sqrt{m_l}}  er konstant

dvs
                    v=k\cdot \sqrt{F}   \Leftrightarrow  m_l=k^{-2}


Skriv et svar til: Omskrivning til lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.