Matematik

Tangensligning

24. oktober 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

c) Tegn grafen for funktionen og tegn en tangent i toppunkt. Tangentens hældning i toppunktet er 0, dvs. f'(x0) = 0 (x0 er toppunktets første koordinat). Bestem x0 og toppunktets y koordinat.

d) Skriv ligningen for denne tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af Stats

Du bliver vidst nødt til at give os lidt mere af opgaven :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2015 af mathon

Toppunkt betyder vel parabel:

                                 f(x)=y=ax^2+bx+c\; \; \; \; \; a\neq0

                                 f{\, }'(x)=2ax+b

                                 f{\, }'(x)=2ax_o+b=0

                                  x_o=\frac{-b}{2a}

Ligning for tangenten i toppunktet:

                                   \mathbf{\color{Red}y}=f\left ( \frac{-b}{2a} \right )=a\cdot \left ( \frac{-b}{2a} \right ) ^2+b\left ( \frac{-b}{2a} \right )+\frac{4ac}{4a}

                                            \frac{b^2-2b^2+4ac}{4a}=\frac{-b^2+4ac}{4a}=\frac{-(b^2-4ac)}{4a}=\mathbf{\color{Red}\frac{-d}{4a}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2015 af mathon

Indsæt koefficienterne
                                            a,b\; og\; c


Skriv et svar til: Tangensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.